У Конотопі українізують вивіски та оголошення в магазинах

У Конотопі на Сумщині міська влада звернулась до підприємців з проханням дотримуватись мовного законодавства та українізувати вивіски та оголошення.

Про це стало відомо з Фейсбук-сторінки міського голови Конотопа Артема Семеніхіна.

“Вже більше 90% рекламних носіїв в місті Української перемоги Конотопі є державною мовою”, – повідомив міський голова.

Секретар Конотопської міської ради Олена Багрянцева розповіла на відео, що міська влада проводить перевірку закладів торгівлі на предмет дотримання мовного законодавства.

Ми звертаємося до керівників торговельних закладів з проханням перекласти всі свої вивіски, рекламні оголошення, інші рекламні засоби на державну українську мову. Приємно здивовані – деякі підприємці уже пішли назустріч, переклали свої рекламні засоби, зняли вивіски, які були російськомовні. Інші, які ще цього не зробили, отримали від нас доручення за місяць виправити ситуацію“, – каже Багрянцева.

Наталія Журавель, начальник сектору торгівлі та побутового обслуговування населення Конотопської міської ради, яка також проводить перевірку, наголосила, що використання рекламних оголошень російською є порушенням закону.

Нагадаємо, нещодавно Держпродспоживслужба роз’яснила, що заклади харчування, магазини та інші суб’єкти господарювання зобов’язані обслуговувати споживача державною мовою.