Стало простіше захистити свої права на обслуговування українською: зразки документів

Якщо в кафе чи супермаркеті вас відмовляються обслуговувати українською, немає меню державною мовою, або ж посадовець виступав без перекладу, одним із ефективних способів захистити свої права є подання скарги та інформаційного запиту.

Український стартап AXDRAFT розробив платформу, яка допомагає безкоштовно і швидко підготувати документи для захисту прав споживачів на отримання інформації українською мовою.

У кейсі “Захистити українську мову” є зразки скарг на порушення законодавства про мову у закладах харчування, супермаркетах та інтернет-магазинах, а також зразок інформаційного запиту на переклад виступу посадовця, якщо він був не державною мовою.

axdraft1

Користувачу потрібно лише зареєструватись, відповісти на кілька запитань і заповнити дані, які автоматично переносяться між документами користувача, а потім отримати свій документ. Документ буде індивідуалізований у відповідності до вимог користувача, вичитаний і відформатований.

axdraft2

Зразки документів розроблені громадською організацією “Незалежні“.

За словами юриста Олександра Золотухіна, завдяки таким формам скарг Держпродспоживслужба неодноразово проводила перевірки та складала постанови про адмінправопорушення за порушення правил торгівлі (надання послуг споживачам). Зокрема, нещодавно власника закладу було притягнено до адмінвідповідальності за відсутність маркування цінників, а також ненадання відповіді на скаргу.

“Скаргу в Книзі відгуків варто писати відразу на місці. А скаргу у Держпродспоживслужбу можна написати й впродовж кількох тижнів, однак бажано не тягнути, оскільки проведення перевірок також займе трохи часу. Для підтвердження того, що ви були у цьому закладі, потрібно зробити запис у Книгу відгуків, що особа зверталася. Чек також може згодитися, тому його за нагоди можна зберегти”, – пояснює Олександр.

Нагадаємо, чинне українське законодавство передбачає, що українська мова є єдиною державною мовою на території України, яка вільно і обов’язково використовується (застосовується) не лише в державному, але й приватному секторі, у тому числі у відносинах між споживачами.