Під час брифінгу у Парижі Зеленський відповідав російською на запитання української журналістки

Під час брифінгу лідерів “нормандської четвірки” у Парижі президент України Володимир Зеленський відповів російською на запитання української журналістки.

Це можна переглянути на цьому відео “Української правди”.

Журналістка задала запитання Зеленському українською мовою, а тоді російською – Путіну. У запитанні президенту Росії вона згадала, що в Україні “російськомовний президент”.  Одразу після цього відповідав президент України Володимир Зеленський.

“Якщо можна я вам відповім як “русскоязычный президент Украини”. Просто у нас в Україні… ми ж з вами українці, ми знаємо, що в нас люди з непоганою освітою і можуть розмовляти і на русском языке і українською мовою. Я, до речі, сьогодні говорив з паном президентом Російської Федерації, у нас все це не заборонено, і навіть зараз, підкреслюючи це, я могу продолжить на русском языке. І на английском языке у нас, кстати, в Украине все неплохо очень говорят. Правда, you understand me?”, – сказав Зеленський.

Після цього він почав російською мовою давати відповідь на запитання про умови наступної зустрічі лідерів “нормандської четвірки”. Лише наприкінці перейшов на українську.

9 грудня у столиці Франції відбулися переговори лідерів «нормандської четвірки» – президентів України, Франції, Росії і канцлера Німеччини. Головною темою було припинення війни, яку Росія веде проти України на Донбасі.

Фото: president.gov.ua