У Міжнародний день рідної мови відбудеться форум «Мова об’єднує»

21 лютого, в Міжнародний день рідної мови, у Києві відбудеться форум «Мова об’єднує», у якому візьмуть участь громадські активісти, експерти, представники влади та лідери думок. Вони розглянуть реальний стан виконання і факти порушення мовного закону в різних галузях.

Час: 13.00 – 15.00

(з 12.30 – неформальне спілкування учасників)

Місце: Інформаційно-виставковий центр Музей Майдану, Київ, Майдан Незалежності 18/2 (будинок профспілок)

Організатори форуму оприлюднять новий план дій з утвердження і захисту української мови.

До участь в роботі форуму і виступів запрошені Уповноважена з захисту державної мови Тетяна Монахова, міністри Володимир Бородянский та Ганна Новосад, голова комітету ВР з гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко, народні депутати України, члени Комісії зі стандартів державної мови та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

На форумі також виступлять публіцист Віталій Портников, режисер Ахтем Сеітаблаєв, народний артист України Тарас Компаніченко, співачка й телеведуча Анжеліка Рудницька, соціолінгвістка Лариса Масенко, правозахисниця Олександра Матвійчук, представники Реанімаційного пакету реформ, ініціатив «Відсіч», «Простір свободи», «Не будь байдужим!», «И так поймут» та ін., Безкоштовних курсів української мови.

Організатор форуму – громадянська спільнота «Мова об’єднує».

Контакти для преси: Наталка Федечко, +380677839596