До 30-річчя Незалежності закликають переходити на українську мову

“30 років – 30 кроків до української мови” – під таким гаслом 19 серпня стартуватиме Мовомаратон до 30-ї річниці Незалежності України. Він триватиме до 19 вересня. Розпочалася реєстрація за цим посиланням

“В Україні з кожним роком збільшується кількість української мови в побуті, в сфері обслуговування, дедалі більше батьків хочуть говорити та виховувати своїх дітей українською мовою. Але з різних причин цього не роблять. Страх, відсутність підтримки, сором за недосконалу мову – це лише кілька причин, що відлякують від переходу на українську. Мовомаратон покликаний допомогти, підтримати, забезпечити максимально комфортні умови та коло однодумців для того, щоб кожен учасник Мовомаратону заговорив українською. Україна незалежна вже 30 років – коли, як не тепер?”, – коментують свою ідею організатори Мовомаратону

Протягом 30 днів учасники отримуватимуть завдання та короткі навчальні матеріали, щоб покращити свої знання та навички спілкування українською мовою. Кожен матиме можливість взяти участь у щонайменше 4-х вебінарах і отримати підтримку однодумців.

Мовомаратон покликаний забезпечити комфортні умови переходу на українську мову у колі однодумців.

Організатори: Ініціатива “Навчай українською”, Українська гуманітарна платформа. За підтримки Міністерства молоді та спорту України.

Navchay_Ukr_maket_2048_2048_4

Ініціатива “Навчай українською” провела уже два 21-денні челенджі для викладачів позашкілля, в результаті яких близько тисячі освітян з різних міст почали викладати українською мовою. Мовомаратон до Дня Незалежності спрямований на широку авдиторію, зокрема на підлітків, батьків, працівників сфери послуг та усіх, хто потребує підтримки, щоб подолати мовний бар’єр.