Український уряд провів перемовини з компаніями Google і Apple щодо мови

Віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Вашингтоні 31 серпня обговорив із віцепрезидентом Google Караном Бхатія питання контенту, – передає Укрінформ.

“Ми співпрацюємо з Google із часів заснування міністерства, оскільки наші візії дуже схожі. Сьогодні обговорили результати співпраці та подальші спільні плани. Зокрема, питання підбору і рекомендацій контенту для головної сторінки українського YouTube Music і YouTube. Тому що зараз нашим користувачам пропонується російський контент, що є неприпустимим, коли в Україні йде війна”, наголосив урядовець.

За його словами, компанії Google запропоновано залучити незалежних українських редакторів, які будуть підбирати контент. Це відкриє можливості для розвитку української музичної та креативної індустрії, переконаний Федоров.

А 3 вересня Михайло Федоров зустрівся з генеральним директором Apple Тімом Куком і його командою і обговорив питання доступності сервісів компанії для українців. . Про це він написав на своїй сторінці у фесбуці.

Зокрема йшлося про те, голосовий помічник Siri заговорила українською та творити саме українську музичну редакторську команду Apple Music.