З 13 січня «КП в Україні» виходить українською

У січні 2022 року «КП в Україні» переходить повністю на українську мову. Про це у коментарі «Детектору медіа» розказала головна редакторка видання Оксана Богданова. Перший випуск українською вийде 13 січня. Також це буде перший випуск газети у цьому році.

kp-mova

Скріншот: «КП в Україні»

«Він вийде повністю українською. Російською у ньому буде лише моє постійне звернення до читачів. І його ми розмістимо на скріншоті. Тоді це не буде порушенням, – зазначила Оксана Богданова. – Цей номер ми почали готувати ще у грудні. Адже нам потрібно було адаптувати назви рубрик, щоб вони не були калькою з російської».

Для створення дитячої сторінки «КП в Україні» розпочало співпрацювати з журналом «Пізнайко».

За словами Оксани, робити двомовний тираж є нерентабельно, саме тому видання перейшло на українську.

«Звісно, перехід на українську скоротить кількість наших читачів. Але хочеться вірити, що натомість прийдуть інші. Але вони прийдуть не одразу. Якщо ми докладемо зусиль, то вони прийдуть мінімум за рік. А що робити цей рік? Держава не дотує друковану пресу, а створює умови, за яких преса помирає», – вважає вона.

На українську у 2022 році перейшли журнал «Фокус», Playboy Ukraine, ELLE Ukraine.

З 16 січня 2022 року в Україні починають діяти норми закону про мову, які зобов’яжуть російськомовні друковані ЗМІ повністю дублювати свої матеріали українською мовою.