Єдині: в Україні запускають проєкт підтримки для тих, хто хоче вивчати українську

Одна година вивчення української мови щодня впродовж 28 днів у колі однодумців – така основна ідея проєкту “Єдині”, у якому запрошують брати участь тим, хто переходить на українську мову та потребує практики.

“Єдині” – це 28 днів підтримки у переході на українську мову. Протягом навчання учасники щодня будуть отримувати завдання та навчальні матеріали, які допоможуть подолати мовний бар’єр, візьмуть участь у вебінарах та розмовних клубах у своєму місті. 

Під час курсу учасники зможуть опанувати практики, що допомагають перейти на українську мову, отримають підтримку у подоланні мовного бар’єру та знайдуть однодумців.

Курс розпочнеться 25 квітня. Участь безоплатна. Щоб зареєструватися, потрібно залишити свої контакти у ґуґл-формі: https://forms.gle/aWge5TX9fHy74T577 

і приєднатись до Фейсбук-групи: https://bit.ly/2TMBPY8  

Саме зараз, під час повномасштабної російсько-української війни, багато людей повертаються до свого коріння і мають потребу вивчати українську мову. Ми хочемо їм у цьому допомогти. Курс відбуватиметься онлайн щодня впродовж 28 днів, тому долучитися може кожен охочий. Живі зустрічі проходитимуть там, де зараз мешкають тимчасово переміщені особи, насамперед –  західні області України. Ми запрошуємо місцеві громади долучатися до проєкту, уже підтвердило участь 10 громад”, – розповідає Наталка Федечко, співзасновниця Ініціативи “Навчай українською”.

Я хочу, щоб нарешті змогли повернутися в Україну мої діти та дружина, як і мільйони інших таких самих жінок з малюками, які рятувалися від ракетних обстрілів. Я вірю в нашу перемогу і не хочу, щоб через десять чи двадцять років ця війна знову повторилася. Мрію, щоб мова стала чинником єднання українців. Тому бачу своїм обов’язком допомогти мільйонам співвітчизників, які вже зробили для себе вибір перейти на українську, але потребують дружньої підтримки. Українська – це круто! Красиво! Весело! Ніжно! Єднаймося!”, – каже Іван Капелюшник, співініціатор проєкту “Єдині”.

1Jedyni (1)

Організатори: Ініціатива “Навчай українською” – це небайдужі громадяни, представники різних громадських організацій, які об’єдналися для популяризації української мови. Проєкт відбувається за підтримки Уповноваженого із захисту української мови.

Партнери проєкту: Міністерство молоді та спорту України, Київський міський Центр гендерної рівності, запобігання та протидії насильству, студія онлайн-освіти EdEra, онлайн-платформа Є-Мова, Українсько-польський центр освіти “UniverPL”.

Благодійники та волонтери: Артур Пройдаков, Світлан Ройз, Дарія Сорока, Ігор Хворостяний, Андрій Панченков, Яна Пекун, Ірина Озимок, Бурячок Віктор, Світлана Велика, Олександр Шабанов.