Росія виділила гроші, щоб навчати російській мові “зіпсованих українською” і “неграмотних” кримчан

Мовляв, жителі Криму неграмотні через те, що їх «примушували вчити українську».

У Росії на форумі “Територія смислів” у так званому “конвеєрі проектів” переміг проект “Гарна російська”, який передбачає просування в Криму законопроекту про помилки в російській мові, зокрема у зовнішній рекламі.

Повідомляється, що автор проекту Максим Шереметьєв домігся виділення йому гранту розміром 250 тисяч рублів. Шереметьєв стверджує, що кримчани неграмотні через те, що їх “примушували вчити українську”.

“Уся справа в тому, що кримчан 24 роки змушували вчити українську і повністю забувати російську”, – пояснив Шереметьєв. Саме тому, за його словами, багато жителів півострова “не бачать спотворень норм мови в таких фразах, як “ты будешь отмечать свое день рожденье” або “какое вкусное кофе”.

“Наше завдання – підвищити рівень грамотності кримчан за рахунок створення онлайн-бібліотек, просування в регіоні закону про помилки в зовнішній рекламі, розміщення роликів у транспорті, роздачі листівок”, – уточнив Шереметьєв.

Як повідомляється, ця ініціатива стала одним із 20 проектів, які посіли перше місце на “конвеєрі проектів” зміни лідерів соціальних неурядових організацій молодіжного освітнього форуму “Територія смислів на Клязьмі”. Ще 56 проектів за підсумками захисту отримали гранти розміром 150 і 100 тисяч рублів.

Джерело: Тиждень