В Донецьку пропонують відмовитися від української мови

«Депутати» так званої «народної ради» «ДНР» обговорили питання про статус української мови на перших в історії «республіки» «парламентських слуханнях».

Як повідомляє сепаратистське інтернет-видання ДАН, думки розділилися: мова йде як про обмеження використання української мови, так і отримання нею статусу другої державної.

«” Народна рада “є не тільки законодавчим, а й політичним органом. Сьогодні на перші слухання винесено дуже важливе питання – українську мову як другу державну, її актуальність і доцільність », – повідомив до початку засідання спікер парламенту Денис Пушилін.

За його словами, ще до початку слухання думки розділилися. «Дехто вважає, що не можна повторювати помилки Києва, коли вони почали забороняти мови. Деякі вважають, що після того, що трапилося з Луганськом і Донецьком, використання української мови викличе неприйняття », – зазначив він.

Тим часом є пропозиція взагалі скасувати на окупованій території таке поняття як державна мова. «Можливо, нам варто відмовитися від поняття «державна мова» як такої, а ввести офіційну мову діловодства – нею буде російська, а далі ми не будемо утискати права тих, хто хотів би розмовляти українською або будь-якою іншою», – сказав Денис Пушилін.

Джерело: donetskie.com

На фото: Дмитро Пушилін