Суд відхилив клопотання про додавання українських літер на клавіатурі, щоб “не порушувати права російськомовних”

Сихівський районний суд м. Львова, а саме суддя Горбань О.Ю., відхилив клопотання про додавання українських літер поряд з російськими на клавіатурах, “щоб не порушувати права російськомовних”.

Про це написав на своїй сторінці громадський діяч Святослав Літинський.

Активіст подав до суду заяву, в якій вимагав змусити продавців комп’ютерів і ноутбуків наклеювати на клавіатуру українські букви.

На зауваження: “А як же права україномовних?” суддя відповіла, що потрібно було ретельніше шукати ноутбук з українською “розкладкою”.

Джерело: Тексти

4 thoughts on “Суд відхилив клопотання про додавання українських літер на клавіатурі, щоб “не порушувати права російськомовних”

  1. Al Ex

    Які права російськомовних не зрозумів, а от “потрібно було … шукати ноутбук з українською “розкладкою”, на мою думку, слушне зауваження.
    І якщо покупець проголосує грошима, то завтра усі пристрої будуть українізовані.
    Ви можете скільки завгодно надувати щоки, але якщо ви не спроможні купувати, ніхто не буде виробляти в Японії чи Кореї за рішенням львівського суду. Бажаєте наклеїти поруч хоч суахілі, то платіть, і для вас це зроблять.

  2. Василь Чебаник

    Про які українські літери йде мова ?! Минуло 300 років і сьогодні вже майже ніхто не пам’стає,щоми,з волі коронованого ката України Петра першого,користуємося російською абеткою і навіть полюбили її,особливо наші доблесні письменники.Ті п’ять літер, подарував нам де душка Ленін,це не абетка.Російська абетка 300 років є засобом русифікації всієї імперії.За цей час наші вуха й очі заросли зеленим мохом.Ми не бачимо,що країни з повноцінною мовою мають свою абетку.Украінську мову позбавлено підступно позбавлено абетки і названо “наречієм”і юридично вірно,бо ні один діалект,принаймні у Европі,немає своєї абетки.Нас обзивають недодержавою-теж правда,бо в України відсутній один з символів суверенності -своя національна абетка.Людина 90%сприймає оточуючих світ зором.Яка різниця між містами:Петерсбург,Москва , Київ-назви вулиць написи установ і,навіть доки президентських резиденцій Росіі й Уккраіни- російською абеткою і мова на слуху одна.Отже повна картина тотожності.І ,на завершення,на екскалаторах київського метрополітену 30-45 крилатих лозунгів путлера: “єдинакраінаединаястрана”,двадцять п’ятий кадр для залишку українців,гарантована дія на підсвідомість.Про Україну ні словом. Як би у нас була своя абетка,-світ бачив би,що Росія напала на іншу державу,бо вони переконані , що у нас громадянська війна.
    Проект відродженої нашої рутенськоі абетки давно розроблений,встиг побувати на багатьох міжнародних і українських виставках,але одні доктори філології кажуть,не без глибокого переконання,або просто невігластва,деякі письменники переконані що абетка це-другорядне.
    Сьогодні українську мову ми тільки чуємо,мова сліпих,бо як відкриємо очі
    то жахнемося-хто це в кокошнику говорить
    українською?! Сьогодні,коли переіменовуються вулиці і міста, треба їх зображати іншою абеткою,бо літера-це засіб зображення мови .Люди-українці ,відкрийте свої очі!!!!!!! Уявіть собі що на сході воїни України і наші воріженьки,аби повиздихали,в одних строях.Своя абетка-стіна суверенної Держави.Єдіная страна…..???????!!!!!!!!!

Comments are closed.