8 листопада розпочав дію закон про квоти на україномовну пісню на радіо

Учора, 8 листопада, офіційно почав діяти закон про квоти для україномовних пісень на радіо. З цього приводу на вході до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення відбувся брифінг активістів і музикантів, присвячений маніпулятивному “роз’ясненню”, яке Нацрада опублікувала на своєму сайті та в якому перекручено закон про квоти для української пісні.

Активісти й музиканти заявили, що не дадуть порушувати закон і пильнуватимуть за дотриманням квот. Двом активістам Громадянського руху “Відсіч” вдалося прорватися на засідання Нацради, щоб особисто спитати в голови Нацради Артеменка, хто писав, ухвалював та розміщував на сайті Нацради незаконний документ, який Нацрада назвала “роз’ясненням”. Але, як повідомляють активісти, Артеменко відмовився відповідати на запитання і втік, сказавши активістам писати офіційного запита.

Втім, інший член Нацради – Сергій Костинський – заявив, що це він є автором “роз’яснення”. На прохання назвати законні підстави, якими він керувався, пишучи та оприлюднюючи “роз’яснення” на сайті Нацради, Костинський порадив активістам піддати його “суду честі” й запевнив, що ретельно пильнуватиме за виконанням закону про квоти.