Глави МЗС України і Канади провели переговори українською мовою

У Мюнхені відбулися переговори міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд. Вони велися українською мовою.

Про це на своїй сторінці у Твіттер повідомив український дипломат, політичний директор МЗС України Олексій Макеєв, – повідомляє ZIK.

«В Мюнхені все особливо. Перші переговори між двома міністрами закордонних справ, що ведуться виключно українською мовою», – йдеться у дописі.

Як повідомляє прес-служба МЗС, 18 лютого під час Мюнхенської конференції з безпеки відбулася зустріч міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд.

У ході зустрічі сторони обговорили питання українсько-канадського двостороннього співробітництва.

Міністри обмінялись думками щодо перспектив активізації українсько-канадської торгівлі після набуття чинності Угоди про вільну торгівлю між двома державами.

Павло Клімкін детально інформував співрозмовницю про ситуацію на Донбасі, зокрема, щодо нещодавньої ескалації насильства в районі Авдіївки, спричиненої російськими військовими та підтримуваними Росією бойовиками, а також стосовно численних порушень прав людини в тимчасово окупованих Росією АР Крим та м.Севастополь.

Христя Фріланд запевнила у повній підтримці Канадою України в контексті агресії Росії проти нашої держави.