На Волині притягнуть до адмінвідповідальності підприємця за відсутність української мови у кавоматі

Підприємця з міста Каменя-Каширського Волинської області притягнуть до адміністративної відповідальності за відсутність української мови у кавовому автоматі, – пише ZAXID.net із посиланням на обласне управління Держпродспоживслужби.

На адресу відомства надійшло звернення від мешканця Камінь-Каширського району про те, що на території Камінь-Каширського вищого професійного училища встановлений кавовий автомат, що не доступний для громадян українською мовою.

«Інформація про послуги в меню поданих кавоматів подається іноземною мовою. Зафіксовані факти порушують закон «Про захист прав споживачів», а ще свідчать про неповагу їх власників до україномовних громадян», – йдеться у зверненні.

Дирекція училища повідомила, що кавомат належить підприємцю Ігорю Пужняку, який розмістив його на правах оренди нерухомого майна.

Перевірка встановила, що відомості про продукцію оформлено з порушенням законодавства про мови. А ще на момент перевірки були відсутні книга відгуків та пропозицій та журнал реєстрації перевірок.

Відтак за вищевказані порушення підприємця притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 155-1 «Порушення порядку проведення розрахунків». Виявлені недоліки підприємець усунув і тепер меню кавового автомату з належною українською мовою.

Місцеві ЗМІ також повідомили, що в центрі Каменя-Каширського є ще один кавовий апарат з відсутністю державної мови, розташований на території, що належить Камінь-Каширській райспоживспілці. Згідно з договором оренди, площа розміром 4 м2, де розміщений кавомат, була передана в тимчасове платне користування, повідомила голова правління райспоживспілки Тетяна Єфімова. Втім, власник кавомату самостійно проявив ініціативу зробити автомат україномовним. Хоча в управлінні Держпродспоживслужби повідомляють, що цей кавомат не перевірявся. Недоліки усунені частково, адже Правила користування автоматом й досі недоступні для громадян державною мовою.

Нагадаємо, Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надала роз’яснення про те, що заклади харчування, магазини та інші суб’єкти господарювання зобов’язані обслуговувати споживача державною мовою.