Мінінформполітики оголосило тендер на 11,6 млн грн на на створення російськомовної газети для Донбасу

Міністерство інформаційної політики оголосило тендер на комплекс послуг з виробництва й поширення в Донецькій і Луганській областях російськомовної газети на загальну суму 11,6 млн гривень.

Про це сказано в тендерній документації міністерства, оприлюдненій в системі публічних закупівель ProZorro, передають Українськi новини.

Очікувана вартість закупівлі – 11 600 000 гривень.

Кінцевий строк подачі заявок – 26 лютого, початок аукціонів – 2 квітня.

Строк надання послуг – до 31 грудня.

Зокрема, Мінінформполітики має намір закупити комплекс послуг з виробництва й поставки (доведення до споживачів) поліграфічної періодичної інформаційної продукції з метою створення інформаційного продукту у вигляді друкованого засобу масової інформації (газети) і поширення її в Донецькій і Луганській областях.

Послуги повинні відповідати таким критеріям: поліграфічна продукція (газета) видається російською мовою; періодичність – 2 рази на місяць; формат – А3; обсяг – 8 смуг; загальна кількість виходів – 22; тираж: 250 тис. екземплярів.

Відповідно до тендерної документації, виконавець здійснює комплексну підготовку контенту видання, що включає надання редакційних послуг повного циклу.

План кожного номера видання повинен бути погоджений з відповідальною особою замовника, а перед друком кожний тираж видання повинен бути затверджений відповідальною особою замовника.

Виконавець також буде забезпечувати поставку й безкоштовне поширення видання в Донецькій і Луганській областях, включаючи: державні обласні адміністрації; пункти перетину ліній розмежування; відділення банків, у яких здійснюються соціальні виплати; цивільне населення й силові структури, розташовані в зазначених регіонах тощо.

4 thoughts on “Мінінформполітики оголосило тендер на 11,6 млн грн на на створення російськомовної газети для Донбасу

  1. Іван Ющук

    Ніби мало є російськомовної преси на Донбасі. По-перше, треба взятися за ту російськомовну з сепаратистським духом пресу, якою й далі “виховують” донбасівців. По-друге, якщо наші гроші витрачати, то створити справді цікаву українськомовну газету, яку б хотілося читати навіть незалежно від політичних уподобань: залучити до неї письменників, зокрема й гумористів, науковців (а в науковому житті є ж стільки цікавого!), краєзнавців, політиків, соціологів, культурологів і навіть кулінарів, хто може цікаво писати про цікаве. Якби ж то була олія в голові в тих, хто цей сепаратистський тендер оголошує!

  2. Maryna Zelenyuk

    Ідіоти чи вороги? Російською мовою збираються виховати любов до України?!!! За 25 років засилля на Донбасі російськомовних газет, журналів і телебачення там вже виросла армія людей, яким РФ ментально ближче, ніж Україна. Для них України просто не існує! Все російськомовне сприймається ними, як РОСІЙСЬКЕ! Вони кажуть: “Та України не існує. За 25 років ми не побачили ні фільмів, ні газет, ні журналів, ні телепрограм. Все використовує російське…” Тому що ніхто не дивиться на те, де вироблена продукція,а дивиться на мову, якою вона вироблена. Все, що Україна виробляє російською мовою – все працює на покращення іміджу РФ. Все показує, що РФ сильніша, а України – НЕМАЄ! Ви цього не розумієте? Чи ви навмисно проводити мовну політику в інтересах окупанта?

Comments are closed.