Разумков заговорив про закон про мову

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що закон про мову потрібно міняти, але в “Слузі народу” немає єдиної позиції з цього питання.

Про це Разумков розповів в інтерв’ю “Главкому“, передає Цензор.НЕТ.

Спікер парламенту зазначив, що є проблеми з мовним законом, зокрема в питанні квот на телебаченні та радіо.

“Ця проблема дійсно є, і станом на сьогодні ми її не врегулювали. Дуже багато людей у нас в країні розмовляють різними мовами, і інтереси всіх мають бути враховані”, – сказав він.

На питання про те, чи вважає він, що закон про мову має бути змінений, Разумков відповів ствердно. Водночас він уточнив, що в порядку денному найближчих тижнів роботи парламенту законопроєктів з цього питання немає.

“Фракція в цьому випадку доволі різноманітна. Від надто радикально налаштованих на захист української мови депутатів до тих, хто буде займати абсолютно протилежну позицію. Ви це самі бачите. Але більша частина, мені так здається, буде дотримуватися саме центристської позиції, і в цьому питанні так само”, – розповів Разумков.

Нагадаємо, 25 квітня Верховна Рада ухвалила мовний закон. За нього проголосували в другому читанні та в цілому 278 народних депутатів.

Закон покликаний захистити права українських громадян на отримання інформації та послуг державною мовою, наповнити державний статус української мови реальним змістом та підтримати українську мову як один з найважливіших чинників української ідентичності, національної безпеки та державної єдності.

Фото: Главком