Зеленський підтримав міського голову Харкова, коли той перейшов на російську під час Конгресу місцевих влад

Під час виступу на Конгресі місцевих влад Харківський міський голова Ігор Терехов менше хвилини говорив українською і перейшов на російську. Президент України Володимир Зеленський за це його похвалив, – повідомило Суспільне.

“Перш за все, я хочу подякувати за те, що обрали місто Харків для проведення таких важливих заходів, як зараз відбувається цей Конгрес місцевої та регіональної влади при президентові України, а також РНБО. Хочу вас запевнити, що Харків завжди був, є і буде форпостом нашої країни у питаннях розбудови, збереження та захисту Української державності… С вашего разрешения я перейду на русский язык, бо мені так зручніше”, — сказав Терехов.

Підсумовуючи засідання, Зеленський теж заговорив російською.

“Я думаю, що ми невипадково сьогодні зібралися у вашому прекрасному місті — в городе Харьков. И вы, господин Терехов, не стесняйтесь, вы так стеснялись перейти на русский язык. Мы не боимся этого. Мы знаем, что в Харькове многие говорят по-русски, но все думают по-украински и очень проукраински. И это правильно. И в 2014 году никто не сдал Харьков оккупантам”, — сказав Зеленський.

Він висловив упевненість, що харків’яни “гідно захищатимуть своє місто і свої принципи”, “а ми всі разом будемо захищати принципи нашої держави”.

За законом про держслужбу та функціонування української мови посадовці мають публічно говорити державною мовою.