Єдину українську гімназію в Сімферополі майже повністю переведуть на російську

Єдину в Сімферополі українську гімназію буде майже повністю переведено на російську мову навчання. 
 
Як заявила начальник управління освіти Сімферопольської міськради Тетяна Сухіна, на російську будуть переведені три з чотирьох класів у кожній паралелі гімназії.
 
Блискавичну русифікацію гімназії вона аргументувала бажанням батьків учнів. За її інформацією, 86% батьків вирішили перевести своїх дітей на російську мову навчання.
 
«На паралелях будуть створені три класи з російською мовою та один клас з українською мовою навчання», – заявила Сухіна.
 
Як відомо, раніше Рада при Президенті Російської Федерації з розвитку громадянського суспільства і прав людини рекомендувала зберегти навчання в українській гімназії міста Сімферополя українською мовою, а також відновити роботу Факультету української та кримськотатарської філології в Таврійському національному університеті.

Таким чином, у той час як Петро Порошенко, якого ЦВК вже оголосила майбутнім президентом України, обіцяє російській мові “особливий статус”, Росія не бавиться в “гуманність” та не соромиться одразу після окупації знищувати навіть незначні осередки української мови в Криму.