“Гала-радіо” стає “Радіо ЄС” та відмовляється від російськомовної музики

Радіостанція «Гала-радіо» змінила позивний на «Радіо ЄС», відмовилась від російської музики та буде мати в ефірі не менше 50 % музики українською мовою. Про це пише Телекритика.

Як повідомляє видання, радіокомпанія планує дотримуватись норми закону про квоти на музичні твори українських виконавців.

Програмний директор станції Роман Давидов запевнив, що в ефірі 50% становитиме українська музика. За стилем це здебільшого буде поп-рок. «Більш того, українська музика буде лише українською мовою. Англомовну теж вітаємо, але якщо вона буде дійсно того ґатунку, який повинна мати англомовна пісня. На жаль, здебільшого англомовна українська пісня виглядає як посередня європейська. Російської музики не буде взагалі, російського виконавця жодного, навіть тих, хто поза політикою», – розповів продюсер про музичне наповнення.

Назва радіостанції розшифровується як «Європейська станція». За словами Давидова, формат радіостанцій буде інформаційно-музичним. «Музика буде європейська, контент європейський. Ми будемо розповідати про Європу та розріз подій у Європі», – розповів він.

Джерело: Телекритика