В “ДНР” українську мову вивчатимуть як іноземну

На окупованому Донбасі школярі вивчатимуть українську мову як іноземну, лише 3 години на тиждень, – передає euronews.

Не буде в програмі і такого предмету як “Історія України”. Викладання більшості предметів буде вестися за російськими підручниками.


У День знань на окупованому Донбасі встановилося справжнє, а не віртуальне перемир’я. Від неділі не чути артилерійських обстрілів. Першачки прийшли на Свято першого дзвоника традиційно з букетами та бантами. У самому Донецьку цього дня не відкрили двері лише 7 з 84 шкіл.

Мами, що привели дітей до школи, сподіваються на мир:

“В окремих районах достатньо небезпечно перебувати. Буквально тиждень тому під обстрілами ми вдома сиділи і думали: “Долетить – не долетить?” Хоча дитина думала, що це салют. Але все таки, це ще не салют.”

“Якось спокійно. Ми вже готові до того, що у нас буде мир”.

На школярів чекають зміни в програмі: українська мова вивчатиметься як іноземна, лише 3 години на тиждень. Не буде в програмі і такого предмету як “Історія України”. Викладання більшості предметів буде вестися за російськими підручниками.

У місцевих школах різко скоротилася кількість 11-класників. Батьки намагаються прилаштувати дітей-випускників у школи за межами так званих “ЛНР” та “ДНР”, щоб вони могли отримати легальний атестат про середню освіту.

Галина Скибньовська

Джерело: euronews