Науковці проведуть конференцію про російськомовне українство

До Дня української писемності та мови відбудеться наукова конференція «Сучасне російськомовне українство і його етнопсихологічна типологія», яка має дати відповіді на виклики, що постали перед Україною у зв’язку з тривалою русифікацією.

Захід проводитимуть 9 листопада у приміщенні Інституту літератури ім. Т. Шевченка НАН України (Грушевського, 4, 3-й поверх). Початок о 15 годині.

У конференції візьмуть участь філологи, психологи та соціологи, дослідження яких є дотичними до теми конференції.

З доповідями виступлять: зав. відділу соціолінгвістики Інституту української мови доктор філологічних наук С. Соколова, зав. лабораторії психології мас і спільнот НАПН, доктор психологічних наук В. Васютинський, директор Інституту літератури, академік М. Жулинський, проф. Києво-Могилянської Академії, доктор філолологічних наук Л. Масенко.

Про мовну складову гібридної війни та чинники русифікації в умовах російської агресії говоритимуть О. Курінний (Києво-Могилянська Академія) та активіст руху «Відсіч» С. Оснач.

Очікуються виступи запрошених провідних спеціалістів з інших наукових центрів. Конференцію вестиме канд. пед. наук, народний депутат України 1-ого, 5-ого і 6-ого скликань Юрій Гнаткевич.

Джерело: Відсіч