Спікер Ради Федерації: Росія не дозволить утискати права російськомовних в Україні

Спікер Ради Федерації Росії Валентина Матвієнко заявила, що керівництво РФ не дивитиметься спокійно на те, як утискають права російськомовних громадян в Україні. Про це повідомляє Еспресо із посиланням на РИА Новости.

“Російські люди, російська культура стають об’єктом утисків і гонінь. Можна навести масу прикладів обмеження законних, передбачених міжнародним правом інтересів російських людей за кордоном в області мови, культури, освіти. Ми знаємо, що відбувається у цій сфері у Латвії, Естонії, в Україні, у низці інших держав”, – заявила Матвієнко.

За її словами, Росія не хоче “спокійно дивитися на все це”.

При цьому Матвієнко зазначила, що у деяких країнах нагнітається конфронтація щодо Росії, поширюється русофобія і робляться спроби “ізолювати своїх громадян від великої російської культури” під приводом їх нібито нелояльності до країни проживання.

“За межами Росії росіян особливо багато в Україні, у Білорусі, Молдові, у країнах Балтії … Ніхто і ніколи не приводив фактів, прикладів їх нелояльності, просування політичних і економічних інтересів Росії на шкоду інтересам країни проживання” , – заявила спікер Ради Федерації.