У парламенті відбувся форум, на якому закликали захищати російську мову

У Верховній Раді відбувся форум, в рамках якого обговорювалися заходи з надання особливого правового статусу російській мові і способи його захисту. Про це пише “Главком” із посиланням на “ГолосUA”.

Учасники форуму також обговорили заходи зі збереження мов нацменшин: болгар, гагаузів, угорців, румунів та інших громад.

У роботі дискусійного майданчика взяли участь євродепутати, народні депутати України, а також фахівці в галузі права. За підсумками заходу було прийнято резолюцію, в якій зазначається, що Україна є білінгвальною країною.

Учасники форуму також обговорили ідею законопроекту із захисту російської мови, який опрацьовується в стінах ВР. Депутат Європарламенту Лаурентіу Ребега в своїй заяві наголосив на важливості розробки спеціального законодавства для захисту російської мови в Україні.

«Російська мова в Україні, безумовно, повинна мати спеціальний правовий статус. Це дозволить захистити її від радикальних проявів», – сказав він.

На думку учасників форуму, не можна примусити народ в Одесі та інших східних регіонах говорити лише українською. Також звучала теза про те, що конфлікт в Криму спровокований “нав’язуванням української мови людям”.

5 thoughts on “У парламенті відбувся форум, на якому закликали захищати російську мову

    1. LevHavryliv

      Яке скандальне явище?
      Україні загрожує прискорена, форсована, небезпечна хвиля русифікації.
      Держава повинна стати на захист державної, української мови.
      Невже час усім українцям позбутися колоніальної ментальності й стати на захист нашої рідної мови.

  1. Igor Virstjuk

    Я просто не розумію, чи в людей зовсім розуму нема, чи вони збожеволіли: та в Україні ще трохи і українського слова не почуєш, а вони захищають мову , яка має 140 млн. носіїв в Росії. Та це світ навиворіт, я просто дивуюся пасивності українців, яким плюють підло і цинічно в душу, вони це сприймають за дощ… Такого б не допустили ні чехи, ні поляки, ні словаки. Шок!!!

  2. Світлана Козачук

    Я вражена ! Про яку мову ми говоримо ? Російську ? Не може бути державною мовою мова меньшин , чи не так , друзі ? Отже ,. маємо український паспорт ,повинні знати державну українську мову , здати екзамен з неї –так є у цілому світі ! Прийдеться перевчитися , “”господа “, або поміняти прописку,,,,, іншого не дано ! То ж і депутати мають вчити , знати і розмовляти українською……чи вони всі настільки тупі , що не можуть вивчити українську ? Отже , ТУПІ !

  3. Роман Навроцький

    От ще й якогось Ребегу, євробюрократа, підключили.Теж мені захисник. Чергова глибока стурбованість, тільки не з тої сторони.А може для української розробити спеціальний статус в Португалії, оскільки наших земляків там тисячі, якщо не десятки тисяч.Нехай не повчають нас, як ми маємо жити у власному домі.

Comments are closed.