Колишній міський голова Ужгорода  закликав відокремити Закарпаття стіною від “бандерівців” через державну мову

Колишній міський голова Ужгорода Сергій Ратушняк публічно закликав українців до сепаратизму та порушення територіальної цілісності, запропонувавши спорудити в кожній області України стіну, щоб “відгородитися від ненависної київської влади”. Про це повідомляє “Закарпаття онлайн”.

Відповідну заяву Ратушняк опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук.

Зокрема, екс-мер Ужгорода залишився незадоволеним реєстрацією у Верховній Раді законопроекту №5670, що регулює використання української мови як державної.

“Бендерівці хочуть заборонити нам використовувати рідну мову, для кого моя рідна русинська, для кого польська, румунська, болгарська, єврейська, російська. Я впевнений, що Закарпаття проти таких ініціатив”, – заявив Ратушняк. При цьому за суттю мовних законопроектів, що нині перебувають на розгляді в парламенті, таке твердження абсолютно не відповідає дійсності.

На його думку, звичайна спроба внормувати використання державної мови веде країну “до конфронтації і протистояння”.

“Якщо Київ буде і далі просувати такі закони, то нам не залишиться нічого, крім як в стилі Трампа будувати стіни кримські, донбаські, чернівецькі, одеські, львівські та відгородитися від ненависної київської влади”, – резюмував екс-мер Ужгорода.

Як повідомляє “Закарпаття онлайн”, для Сергія Ратушняка була симпатичною влада Віктора Януковича, яку він відстоював на Антимайдані в Ужгороді 25 січня 2014 року, тому тепер він не пропускає жодної можливості, навіть незаконної, аби дестабілізувати ситуацію.

Екс-голова Ужгорода Ратушняк став скандально відомий в 2009 році, відзначившись антисемітськими висловлюваннями на адресу Арсенія Яценюка.

Фото: mail.ua-reporter.com