На Донеччині чиновники будуть послуговуватись виключно державною мовою

Із січня 2017 року заступники голови Донецької облдержадміністрації, апарат, працівники райдержадміністрацій на Донеччині зобов’язані під час виконання посадових обов’язків використовувати українську мову.

Відповідне розпорядження підписав 10 січня керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, про що він написав на своїй Фейсбук-сторінці.

“Минулого року ми двічі організовували курси ділової української мови для працівників адміністрації, потім перевірили свої знання на Радіодиктанті національної єдності. Не зупиняємось ні на хвилю. Йдемо далі. У 2017 організовуємо для наших працівників курси вивчення англійської мови”, – повідомив Жебрівський.

zhebrivsky

Нагадаємо, раніше Павло Жебрівський заявляв, що з 1 січня 2017 усі працівники Донецької обласної військово-цивільної адміністрації мають на роботі послуговуватись виключно українською мовою.

Фото з Фейсбук-сторінки Павла Жебрівського

One thought on “На Донеччині чиновники будуть послуговуватись виключно державною мовою

  1. Ruslan Sertselevych

    В Україні не “чиновники” (це термін РФ, якийсь чомусь так полюбляють і ширять українські журналісти), а “державні службовці” чи “посадові особи місцевого самоврядування”. У давніші часи це був термін – “урядник” від займаного уряду (посади), відповідно ще використовується термін “посадовець”. Некоректним є використання в ЗМІ також таких термінів як спікер, мер, губернатор і т.п.

Comments are closed.