Київреклама не визнає рішення Київської міської ради щодо мови реклами – документ

Комунальне підприємство “Київреклама” не визнає “Правил розміщення рекламних засобів у місті Києві в частині” (нормативно-правовий акт Київської міської ради), що стосуються вимог щодо оформлення реклами державною мовою.

Про це стало відомо із відповіді на звернення ініціативи “Дріжджі” щодо російськомовної реклами біля метро.

Я надіслав звернення до урядової “гарячої лінії” щодо демонтажу вивісок і реклами російською мовою біля однієї із станцій метро, адже вона суперечить рішенню, яке в квітні прийняла Київрада“, – розповів активіст ініціативи “Дріжджі” Максим Кобєлєв.

Як відомо, 20 квітня 2017 року Київська міська рада ухвалила рішення № 223/2445, яким затвердила нові Правила розміщення рекламних засобів у місті Києві.

Згідно із пунктом 1.7 цих правил,

Текст реклами наводиться державною мовою. У випадку використання у рекламному сюжеті написів іноземною мовою вони мають супроводжуватись перекладом чи транслітерацією державною мовою рівновеликим шрифтом.

Проте, у відповідь на звернення, “Київреклама” послалась на закон “Про засади державної мовної політики” (закон Ківалова-Колесніченка), який дозволяє у рекламі та оголошеннях використовувати будь-яку мову на вибір рекламодавця.

20171122_150432

“Одним з принципів при здійсненні державної мовної політики в Україні є недопущення привілеїв чи обмежень за мовними ознаками”, – відписали чиновники.

“Київреклама” – комунальне підприємство виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), яке підпорядковується Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації.

Портал мовної політики

4 thoughts on “Київреклама не визнає рішення Київської міської ради щодо мови реклами – документ

Comments are closed.