На сайті міста Познань з’явилась інформація українською мовою

Польське місто Познань віднині матиме українську версію офіційної інтернет-сторінки. Про це повідомляє Тиждень.

Зазначається, що Познань є першим польським містом, яке започаткувало українську версію для громадян України, які працюють чи навчаються в Польщі.

“Це восьма мовна версія офіційного сайту міста. На додаток до найбільшого показу на рідній польській  мові, є також послуги англійською, німецькою, іспанською, португальською, італійською, хорватською мовами. До них приєдналася і українська мова”, – повідомила прес-служба столиці Великопольського воєводства.

Наголошується, що на інтернет-сторінці україномовної версії міститься загальна інформація про місто, його історію, економічні можливості, адреси основних інституцій.

“Це відповідь міста на зростання кількості мешканців українського походження, які становлять 90% іноземців, які приїжджають до Познані. Завдяки новим сполученням з Києвом і Львовом зростає туристичний рух з цією країною”,- зауважила уповноважена мера міста з питань протидії дискримінації Марта Мазурек.

Крім того, на сайті також є порадник, в якому є вся необхідна інформація про можливість отримання необхідних документів, проживання в місті, міську комунікацію, підказки як і де знайти працю чи місце навчання.