У Львові на клуб Sport Life подали до суду

Відвідувачі клубу Sport Life на львівському Сихові подали позов до суду, бо тренер відмовився обслуговувати 8-річну дитину українською, – повідомляє Gazeta.ua.

“Батьки дівчинки купили абонемент у спортивному клубі і записали її на сквош. Виявилося, що тренер проводить заняття лише російською. На прохання батьків говорити українською – відмовляє, що порушує законодавство України”, – розповів виданню Zaxid.net Святослав Літинський, відомий активіст, що займається протидією русифікації.

За його словами, батьки мають кілька письмових відмов від клубу про те, що викладач не переходитиме на українську.

“Ми не раз підходили до тренера з проханням говорити державною мовою, бо онука розуміє не усі терміни. Він відповідає, що перейде на українську лише на індивідуальному занятті, на груповому ж – говоритиме російською, бо так йому зручніше”, – розповіла Олександра Сивак, бабуся дівчинки.

2014 року Святослав Літинський отримав перший в Україні паспорт без російської мови. Через суд домігся від ПриватБанку надавати виписки та чеки українською мовою. Загалом подав майже два десятки судових позовів, які стосувались захисту української мови