Міський голова Дніпра звільнив свою заступницю за її позицію до державної мови

Міський голова Дніпра Борис Філатов запропонував своїй заступниці Світлані Єпіфанцевій звільнитися за висловлювання щодо статусу державної мови та порушення етики державного службовця.

Про це він повідомив на своїй Фейсбук-сторінці.

Напередодні Єпіфанцева опублікувала у Фейсбуці інформацію, що у місті зачинили один із кінотеатрів через маленьку відвідуваність. Причиною, за її словами, послугувала заборона російських фільмів і показ іноземних лише українською мовою. ТСН опублікував скріншот публікації, який йому надало видання “Дніпропетровська панорама”, адже сама заступниця міського голови її видалила.

epif

Як пише Gazeta.ua, заступниця відповіла, що це її власна думка. Філатов написав, що у державного службовця власної думки у таких питаннях бути не може. Між ними почалась словесна суперечка.

У останній публікації заступниця повідомила, що замки від її кабінету змінили, службове авто наказали віддати і повідомили, що на роботу можна не приходити.

Борис Філатов написав, що його підлеглі не будуть публічно висловлюватись “про мовну політику, про те, яке в Києві поганий уряд, а також давати оцінки керівникам держави”.

Як відомо, міський голова Дніпра Борис Філатов призначив очільницю дніпровського “Опозиційного блоку” Світлану Єпіфанцеву своєю заступницею. Цей крок він назвав компромісом між демократичними та опозиційними силами у Дніпровській міській раді.