Станіслав Свідлов. Становище української мови на українському радіо

У зв’язку з дискусією довкола квотування україномовної музики, Станіслав Свідлов вирішив повторити своє минулорічне дослідження українських радіостанцій.

Я узяв плейлисти з офіційних сайтів ТОП-10 радіостанцій України, і проаналізував їх за мовою, країною виробництва та роками створення. І отримав такі результати: в середньому за денний ефір, ви можете почути 9 україномовних пісень, 62 російських та 73 іншомовних.

Україномовні пісні займають всього 6,12% денного ефіру та 17,76% нічного. Впродовж доби, найбільше україномовної музики в ротації радіостанцій 23,23% з 03:00 до 06:00, найменше 4,97% з 15:00 до 18:00. Найбільше україномовних пісень впродовж доби можна почути на «Радіо Рокс», найменше на «Кісс ФМ». Серед треків вироблених в Україні, радіостанції надаю перевагу російськомовним пісням, вони складають 54,62%, україномовні 27,41%. Хоча серед українських виконавців домінує українська мова.

P.S. Результати моїх підрахунків не претендують на стовідсоткову достовірність, але на основі них можна скласти уявлення про загальні мовні пропорції в українському радіо ефірі.

2 thoughts on “Станіслав Свідлов. Становище української мови на українському радіо

Comments are closed.