Міськрада Дніпра підтримала вчительку Вікторію Жданову, яку цькували батьки за її проукраїнську позицію

Вчительку школи №137 міста Дніпро, вдову героя АТО Вікторію Жданову не звільнятимуть з посади після того, як розгорівся скандал через її проукраїнську позицію в роботі зі школярами. Про це в коментарі “Новинарні” в п’ятницю, 29 січня, повідомила речниця міської ради Дніпра Анастасія Поповська.

“Вчительку звільняти не будуть. Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради та директор школи підтримали її у скандалі, що розгорівся у ЗМІ, але провели бесіду, щоб заздалегідь вона вела уроки та бесіди зі школярами у м‘якішій формі, зважаючи на вік дітей”, – прокоментувала представниця міськради.

Як повідомляє видання “Наше місто”, скандал виник у школі №137. Там батьки учнів 2-А класу повстали проти вчительки Вікторії Жданової. Їм не сподобалось те, що їх дітей навчають патріотичному вихованню. За словами батьків, після цього “їхні діти вимагають від них спілкуватись українською мовою”. Також батьки невдоволені, тому що, вчителька назвала Росію ворогом, котрий напав на Україну, розповіла дітям про сталінський терор та про анексію Криму.

Освітяни наголошують, що конфлікту між вчителькою і дітьми не було – були суперечки саме між батьками школярів та Ждановою.

Як пишуть дніпровські ЗМІ, причиною конфлікту могло стати те, що у вайбер-чаті Вікторія Жданова переконувала батьків спілкуватися українською.

жданова1

жданова2

жданова3

На бік частини невдоволених батьків стали проросійські пропагандистські ЗМІ, зокрема “Страна“.

Директорка школи №137 Ірина Гайдар в коментарі виданню “49000” повідомляла, що до викладача претензій з професійної точки зору немає. Навчальний процес організований правильно, на уроках Жданова дотримується державної політики і нічого не порушує.

“Що учитель каже неправильно? Хто буде заперечувати, що у нас сьомий рік йде війна? На сході досі стріляють і гинуть герої. Те, що викладач прищеплює любов до української мови, я вважаю, це плюс”, – сказала директорка.

Вчительку підтримала дніпровська міська організація партії “Європейська солідарність”.

‼ Конфліктна ситуація, що триває наразі між вчителькою молодших класів однієї з дніпровських шкіл та нечисельною групою…

Опубліковано Європейська Солідарність Дніпро Четвер, 28 січня 2021 р.

 

У соцмережі Facebook почав ширитись флешмоб на підтримку вчительки. Шукайте за хештегами: #я_підтримую_вчителя_вікторію_жданову і #я_підтримую_вчительку_вікторію_жданову

Спілкувався сьогодні з Вікторія Жданова – вчителькою 137 школи, на яку “стрибнули” деякі ватні батьки за її українську…

Опубліковано Олегом Чистопольцевим Пʼятниця, 29 січня 2021 р.

Фото Вікторії Жданової з Facebook