У Миколаєві розробили мовні курси для працівників сфери послуг

Триває набір слухачів на тренінгові заняття в рамках програми “Говоримо українською”. Їх планують проводити на базі Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти за різними формами навчання: очна, дистанційна, очно-дистанційна. Курс розрахований на 30 годин (15 занять).

Про це в ефірі “Українського радіо: Миколаїв” розповіла викладачка української мови Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Анастасія Кузнєцова, – повідомляє Суспільне.

Заняття планують проводити в невеликих групах від – 10-ти до15-ти людей.

“Учасники практичних занять зможуть розвинути мовленнєву грамотність на різних рівнях. Зокрема, правильне наголошування, нормативне написання з урахуванням змін до Українського правопису, літературне слововживання без суржику й кальок, монологічне мовлення, культура діалогу”, – сказала Анастасія Кузнєцова.

Під час мовних курсів використовуватимуться інтерактивні вправи і завдання, відпрацьовуватиметься теоретичний матеріал в конкретних мовленнєвих ситуаціях.

На заняттях користуватимуться авторськими посібниками “Мовний порадник”, “Українськомовна складова фахової діяльності вчителя фізичної культури” (для працівників спортивної галузі: фітнес-тренери, керівники спортивних секцій, інструктори) та іншими.

За словами кандидатки політичних наук Віри Ярошенко, подібні курси сприяють популяризації в регіоні спілкування українською мовою.

“Тренінги з української мови мотивують спілкуватися державною мовою російськомовних громадян, які не роблять це з різних причин. Зокрема, якщо не знають правильну вимову, вживають суржик, або соромляться, що не зможуть говорити правильно”, – розповіла Віра Ярошенко.

Нагадаємо, з 16 січня 2021 року сфера послуг перейшла на українську мову.

Ілюстративне фото Тетяни Бакоцької