Міносвіти нагадало своїм працівникам про обов’язкове використання державної мови на роботі

Міністерство освіти та науки зобов’язало своїх працівників під час виконання службових обов’язків використовувати лише державну мову. Про це на своїй Фейсбук-сторінці написав заступник міністра, керівник апарату Роман Греба і опублікував відповідний наказ.

Він пояснив, що цей наказ видали у відповідь на нарікання, що деякі працівники Міносвіти спілкуються російською мовою під час виконання службових обов’язків.

Нагадаємо, згідно з законом “Про державну службу”, державні службовці зобов’язані використовувати державну мову під час виконання своїх посадових обов’язків, не допускати дискримінацію державної мови і протидіяти можливим спробам її дискримінації. Про це йдеться у статті 8 пункті 5 закону.

Фактично, Міносвіти цим наказом нагадало своїм працівникам про те, що слід дотримуватись вимог закону.

One thought on “Міносвіти нагадало своїм працівникам про обов’язкове використання державної мови на роботі

  1. Igor Virstjuk

    Це просто смішно і, напевно, дико… Вдумайтесь “Міністерство освіти та науки”, а працівникам треба нагадувати про державну мову. Цікаво, чому в Російській федерації такого нагадування нема, а що, якщо раптом російські можновладці та почнуть солов*їною гуторити, ото б була сенсація, ні краще білоруською…, чи може словаки забудуть про словацьку мову і дадуть перевагу чеській. Чи можливо таке??? Думайте.

Comments are closed.