У Молдові в автобусах і потягах перестануть використовувати російську мову

Міністр транспорту і дорожньої інфраструктури Молдови Юрій Кірінчук видав наказ про виключне використання румунської мови в діяльності підприємств міністерства.

Про це повідомляє Haqqin.az із посиланням на молдовське видання Media Group.

Як зазначено в наказі, всі робочі засідання та наради, а також матеріали секретаріатів держпідприємств, адміністрацій публічних установ, акціонерних товариств, створених, підлеглих або тих, що адмініструються галузевим відомством, ведуться румунською мовою.

Цим же документом передбачено, що в листуванні з міжнародними організаціями буде використовуватися мова міжнародного спілкування, в тому числі і російська мова, у той же час вся інформація, плакати, повідомлення для преси та інша аналогічна інформація повинні бути румунською.

Всі накази, розпорядження, технічні приписи повинні бути румунською, нею ж повинні вести листування між згаданими вище установами, органами центральної та місцевої влади, громадськими асоціаціями та неурядовими організаціями.

Недотримання наказу вважатиметься дисциплінарним порушенням і спричинить санкції.

One thought on “У Молдові в автобусах і потягах перестануть використовувати російську мову

  1. Igor Virstjuk

    Ну ось, приклад для наслідування. Вже, нарешті, молдовани ідуть шляхом прибалтів. Коли українці і білоруси, мова яких майже зникає, зроблять такий необхідний крок…

Comments are closed.