Заступник голови Запорізької ОДА закликав чиновників не нав’язувати українську мову молоді

Заступник голови Запорізької облдержадміністрації Едуард Гугнін закликав чиновників не нав’язувати українську мову молоді, щоб не викликати зворотну реакцію.

Про це повідомило видання RegionNews із посиланням на РИА Мелитополь.

“Не нав’язувати українську мову” Гугнін закликав під час обласної колегії управління молоді, фізкультури і спорту Запорізької ОДА, яка пройшла в п’ятницю, 3 березня, в Мелітополі.

“Чому ми говоримо, що російська мова у нас домінуюча? Та тому що історично склалося – російська мова стала мовою міжнаціонального спілкування. От і все. Тому ми повинні на цьому зробити акцент. Є українська мова, якою ми вчимо дітей в школах, вони здають ЗНО і проходять курс ділової української мови у вищих навчальних закладах. Молодь знає і розуміє українську мову. Але, якщо ми щороку будемо перевіряти українців на знання української мови, то ми отримаємо зворотний ефект. Тому, ми повинні трохи змінити ставлення до мови. І зробити українську мову – мовою міжнаціонального спілкування. Це наша головна мета, а не нав’язувати українську тим, хто нею вже володіє”, – сказав Гугнін присутнім на колегії керівникам районних і міських відділів молоді та спорту.

4 thoughts on “Заступник голови Запорізької ОДА закликав чиновників не нав’язувати українську мову молоді

    1. rassel3355

      Гондон – це той, хто навіть уважно не прочитав, про що йшла мова, и вимагаю не зрозуміло чого! Всі ви хохли однакові – КОЛХОЗ Червоне дишло

  1. LevHavryliv

    Російська мова в Україні – це наслідок жорстокого колоніалізму та насильницької русифікації.

    Протягом 350 років Москва зневажала, забороняла й нищила українську мову. Тепер час активно українізувати Україну.

    Гай російська мова процвітає в Росії. А в Україні – українська мова!

  2. svitloua

    гугин є відвертим сепаром і колаборантам, бо висловлює дослівно ОФІЦІЙНУ точку зору московського окупанта – співає окупаційних пісень в унісон з антихристом путиним (2Ін. 6-7), який «усским языком» «НЕ сповідує Ісуса Христа» під час богослужінь, і, який ОФІЦІЙНО (!!!!!!!) вдерся в Україну саме «захищати» бісів-язичників від української мови-Духа Божого, а не англомовних, щоб у НЕ нав’язливій формі, разом з вальцманом, гугиным…, тупо встромити живим «великий и могучий», щоб ті «готовы были даже СДОХНУТЬ, чтобы путину помочь», щоб ненав’язливо, але НЕГАЙНО просто ЗНИЩИТИ українську мову в Україні.

    Дивись в ДЫРУ (лднр, Крим), де українська мова повністю знищена за участі путина, вальцмана, гугина і «іже с ними» ЗАХИСНИКАМИ язика антихриста, «що НЕ сповідує Ісуса Христа» під час богослужінь (1Ін. 4:2-3), він же язик московського окупанта: брехуна та людиновбивці – диявола. Ін. 8:44.

    На Міжнародній науковій конференції з проблем (в т.ч. ДУХОВНОГО) голодомору в Україні американський історик, прф. Дж. Мейс: уже 14.12.1932. ЦК ВКП(б) і Раднарком СРСР видали постанову про «Про хід хлібозаготівлі на Україні, Північному Кавказі (Кубані) та у Західних областях», де, зокрема, була й така ВКАЗІВКА

    НЕНАВ’ЯЗУВАТИ українцям українську мову в Україні та

    «НЕГАЙНО перевести діловиробництво радянських і кооперативних органів “українізованих” районів, а так само усі видавані газети й журнали з української мови на російську… а також підготувати й до осені перевести викладання в школах на російську мову» (Голодомор..,1993).

Comments are closed.