20 квітня Київрада розглядатиме проект рішення про дерусифікацію публічного простору столиці

20 квітня депутати Київської міської ради розглядатимуть Проект рішення “Про подолання наслідків совєцької окупації в мовній царині”.

Ініціатор проекту, голова депутатської фракції “ВО “Свобода” Юрій Сиротюк, на своїй Фейсбук-сторінці закликав громадськість підтримати рішення, щоб його ухвалили депутати.

Він зазначив, що проект рішення зазнав шаленого опору.

“Головною каменюкою на шляху був і залишається закон Ківалова-Каліснічєнка. А ще проект глибоко стурбував Кремль. З чого Пєсков навіть зробив окрему заяву. Але врешті-решт проект буде внесено на сесію Київради 20 квітня. І тоді без вашої допомоги нічого не вийде. Підійде будь-яка допомога. Інформаційна підтримка. Акція на підтримку. Прес-конференція. Публічна підтримка знакових постатей”, – пояснив Сиротюк.

Нагадаємо, у проекті рішення “Про подолання наслідків совєцької окупації в мовній царині” йдеться про те, щоб у всіх сферах обслуговування громадян у столиці України використовувалася державна мова (іноземну можна вживати лише за бажанням клієнта). Рекламні оголошення і вивіски мають бути виконані або продубльовані українською.

Два роки тому Київська міська рада прийняла “Концепцію розвитку української мови, культури та виховання історичної пам’яті у жителів міста Києва на 2015-2020 роки”, проте так її і не втілила.

One thought on “20 квітня Київрада розглядатиме проект рішення про дерусифікацію публічного простору столиці

Comments are closed.