В Україні з’явиться україномовний журнал про історію

Медіакомпанія “Бурда-Україна” випустить перший номер науково-популярного журналу “Історія. Новий погляд” українською мовою, який видається за ліцензією британської компанії Immediate media, – передає Детектор медіа.

У Великобританії журнал виходить під назвою History Revealed. Контент українського видання складатиметься не тільки з перекладів англомовних статей, але й матеріалів про історію України.

«Співвідношення наших власних матеріалів та перекладів буде залежати від конкретної теми номера та побажань аудиторії, – сказала головний редактор нового видання Олександра Маленко. – Ми перш за все орієнтуємося на вдумливого читача – того, хто ставиться до історії, як до науки, не шукає містичних пояснень соціальним фактам та економічним явищам. Так, “Історія. Новий погляд” – це популярно-наукове видання. Проте від наукового воно відрізняється лише стилістикою мовлення та деякою емоційністю, а ніяк не інтерпретацією фактів».

«Видання цього журналу для нас – це знакова подія. По-перше, йдеться про перше періодичне україномовне медіа за всю історію нашої компанії. По-друге, ми ніколи ще не працювали з історичної тематикою», – розповів генеральний директор медіакомпанії «Бурда-Україна» Андрій Вдовиченко.